En sund kropp & själ

EN SUND KROPP

& SJÄL

EN SUND KROPP


”Har man inte hälsan har man ingenting” är ett populärt talesätt. Och visst ligger det mycket i det. Vår hälsa är A och O. När man talar om fysiskt välbefinnande finns det tre nyckelområden där vi måste fatta beslut som påverkar vår hälsa i positiv riktning: kost, motion och mental inställning.


Det universella kostrådet ”allting med måtta” är antagligen det bästa rådet av alla. Äter man fem portioner frukt eller grönsaker, mat som är rik på fiber och kolhydrater och magert vitt kött och fisk och dessutom dricker rikligt med vatten får man i sig allt som ingår i en välbalanserad kost. Vi bör motionera regelbundet oavsett om vi väljer att ta dagliga promenader, köra ett pass till motionsvideon därhemma eller ägna oss åt någon särskild sport.


Undviker vi dessutom vissa saker, som till exempel rökning, droger och omåttligt intag av alkohol och koffein, kan vi leva ett verkligt sunt liv.


EN SUND SJÄL


En sund kost, frånvaron av krämpor och smärtor, en god kvalitetssömn och regelbunden motion bidrar till en positiv mental inställning. Om du skapar dig en egen positiv syn på livet och ser till att omge dig med positiva människor kan du bygga upp och bevara ditt självförtroende.


Det finns många böcker som handlar om att en positiv inställning inte bara hjälper den enskilda individen, utan också påverkar omgivningen på ett positivt sätt. Tänk bara på hur det känns att träffa folk som är glada, pratsamma och positivt inställda till sig själva och sin omgivning.

Visst är det sant att vi ofta kan hamna i situationer där vi känner oss pressade, till exempel om vi har ekonomiska problem eller bräcklig hälsa eller är oroade över framtiden.


Men folk som har en positiv mental inställning ser saker ”från den ljusa sidan”, försöker se det positiva i situationen och ser inte några större problem eftersom de har ordning på sitt liv. Därför är de ofta bättre rustade att hantera stress och jobbiga situationer.


VAD HAR HÄNT SEDAN JAG BÖRJADE MED KINESIOLOGI?"Min ”Inre resa” startade för 4år sedan. Tog beslutet att gå till Ingrid den 23/2 år 2019.

- Mitt Hjärta hade många obalanser som stressade mig. Åt blodtrycksmedicin som jag fått år 2012.

- Hade Ångest som jag aldrig förstod då. Åkt akut in till sjukhus 4ggr under den här perioden.

- Min kropp hade fått många spända muskler av olyckshändelser.

-Av övergrepp på jobbet - förlorade min kära häst - bilolycka - min x-man.


Dom fysiska skadorna från 15 olika olyckshändelser är idag fullt läkta."


Marie

haxberg@gmail.com"Min mellanpudel född 20160316 lät jag besöka Ingrid.

Han har fått olika homeopat medel för sina obalanser.

Han mår nu bra i sin mage/tarm, njurar och humör/sress.

- Korrigering ryggrad.

- Justerat båda bakbenen.

- Kvar är broskbildningar på 8 olika ställen på bakbenen p g a felställningar på 2 olika ställen kvar."


Matte Marie

haxberg@gmail.com"Jag har fått hjälp på olika sätt att må hälsosammare under graviditeten. Jag tilldelades näringstester och mådde bättre. Min upplevelse av vad kinesiologi gav är positivt. Och vårt barn mår prima."Louise Engdahl

louise.engdahl@gmail.com"Jag har lärt mig att lyssna på min kropp och samtidigt delta i de svar som kinesiologen får fram. Det som är svårt för mig att förstå är att min hjärna hade låst fast så mycket skräp, så jag knappt kunde gå. Och jag upplever mig själv öppnare och gladare. Det är min erfarenhet så här långt."Iréne Lundgren

irene.lundgren@gmail.com"Jag har blivit en mer öppnare person.

Jag ser mina medmänniskor med andra ögon.

Det som har hänt med min kropp är att de onda axlarna har  försvunnit.

Det som jag ej själv kan kontrollera är att jag enligt folk i min omgivning har blivit mera rak. Dvs den snedvridning av kroppen som jag hade tidigare har blivit mera rak.

Det mera påtagliga som verkligen jag själv kan kontrollera är, att min vänster arm har återfått mera vridning. Jag kunde innan jag bröt både radus och ulna på vänster arm spela lite gitarr. Efter det att sjukhuset har färdigbehandlat mig saknade jag ca. 90% vrid förmåga, detta var 1968. Efter ett par behandlingar hos Kinesologen har jag återfått mera vridrörelse i vänster arm så att det är möjligt att ta ackord på gitarren igen.

Det kommer mer och mer efter varje behandling som jag förändras. En del kan jag själv inte märka men folk som träffar mig mer sällan påstår att jag har förändrats till ett mer positivt uppförande.

Detta är vad jag kommer på skrivande stund vad Kinesiologin har givit mig hittills och för mig är det positivt så jag kommer att fortsätta att ta behandlingar."


Ulf Gutenwik"Jag har sedan år 2000 & 2001 behandlats och ordinerats naturläkemedel, för en rad olika medicinska problem, med mycket goda resultat. Jag har blivit av med pollen, rök, parfym och dammallergi. Eksem på bröstet och ljumskarna har försvunnit.

Min nästäppa har försvunnit och jag är betydligt mindre förkyld än tidigare. Likaså min värk i handlederna gått bort. Mitt kortminne har blivit bättre. Klåda och mjäll har försvunnit i hårbotten."


Bo Sandgren